Καλώς ήλθατε στην εκπομπή Explore Angola.

Εδώ και αρκετά χρόνια, εξερευνούμε τη χώρα. Οι ρεπόρτερ μας μεταφέρουν την μαγεία της. Πλούσιες εμπειρίες, εξαιρετικές γνωριμίες και υπέροχα τοπία.Θελουμε να τα μοιραστούμε μαζί σας.Από τις μαγευτικές ακτές στα καταπράσινα εδάφη και σε υπέροχες υδάτινες οδούς.Η Αγκόλα αξιοποιεί τις τουριστικές της δυνατότητες.

Στο πρώτο μέρος του ταξιδιού μας βρεθήκαμε στην έρημο Ναμίμπ στα νοτιοδυτικά.Μετά στην ενδοχώρα θα δούμε από κοντά την πλούσια φύση, την επαρχία Κουάντο Κουμπάνγκο.Οι ποταμοί της τροφοδοτούν το παγκοσμίου φήμης Δέλτα Οκαβάνγκο.Η έρημος Ναμίμπ εκτείνεται από την Αγκόλα, μέσω της Ναμίμπια, μέχρι την Καλαχάρη της Νότιας Αφρικής…Ένα εντυπωσιακό επίτευγμα της φύσης.Εδώ στο τμήμα της Αγκόλας, μπορείτε να συναντήσετε τοπικές φυλές. Και για διαμονή σας περιμένουν οικολογικά καταφύγια και κάμπινγκ πολυτελείας.

Προχωρήστε στην ενδοχώρα και θα ανακαλύψετε κάτι μοναδικό,εύφορες εκτάσεις, υδάτινες οδούς και άγρια ζωή. Τα ποτάμια του Κουάντο Κουμπάνγκο ρέουν στο Δέλτα του Οκαβάνγκο, έναν από τους τελευταίους υγροβιότοπους της γης. Η ομάδα του National Geographic για την άγρια ζωή στο Οκαβάνγκο ξόδεψε πολλά χρόνια δημιουργώντας μια επιστημονική εικόνα.Για τους οικολόγους, το Cuando Cubango είναι ξεχωριστό.Για τον οικολόγο Στέφαν Βαν Βάικ:«Νομίζω ότι βρήκα το σημείο όπου θέλω να μείνω για το υπόλοιπο της ζωής μου. Είναι ένα πολύ ήσυχο μέρος και βλέπω πολλές δυνατότητες σε αυτή την περιοχή για τουρισμό».

Στη συνέχεια, επιστρέφουμε στην ακτή σε μια συναρπαστική περιπέτεια 4×4.Θα απολαύσουμε ένα μαγευτικό τοπίο με μια ομάδα μοτοσικλετιστών.Και θα καταλήξουμε στο Lobito με ένα πολύ ειδικό τρένο.Η Αγκόλα είναι φτιαγμένη για 4x4s. Είναι ο μόνος τρόπος για να πας σε μέρη που διαφορετικά θα έχανες . Οι περισσότεροι καταλήγουν εκεί όπου ο ποταμός Onzo συναντά σχεδόν τον ωκεανό. Σύμφωνα με τον Αλφρέντο Ολιβέιρα, αρχηγός του 4×4:«Όποιος αγαπάει τη φύση ασχολείται με το off-road, Η Αγκόλα είναι η ιδανική χώρα εξαιρετική απο όλες τις απόψεις». Η εξερεύνηση σε δύο τροχούς είναι μια μοναδική ευκαιρία να ανακαλύψεις την Αγκόλα. Και να δεις εκπληκτικά μερη όπως το Μιραντούρο. Για τον Χόρχε Κουστόντιο ντε Αλμέιδα,πρόεδρο Βουλής, Amigos da Picada:«Είναι μια χώρα που έχει μια…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο: gr.euronews.com

Από admin