Σε μια πόλη που τα παροπλισμένα εργοστάσια έχουν μετατραπεί σε πολύβουα πολιτιστικά κέντρα, ένα κάστρο έχει γίνει η έδρα ενός μουσικού φεστιβάλ και η street art είναι εμφανής ακόμη και στην πιο απροσδόκητη γωνία, είναι εύκολο να πάρετε μια ουσιαστική γεύση από την κουλτούρα και την καλλιτεχνική σκηνή του Νόβι Σαντ.

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας θα είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2022 – η διοργάνωση αναβλήθηκε για έναν χρόνο, λόγω της πανδημίας – και θα το γιορτάσει με ένα πληθωρικό πρόγραμμα εκθέσεων, εκδηλώσεων, παραστάσεων και συναυλιών. Επισκεφτείτε την σερβική πόλη για ένα σαββατοκύριακο και απολαύστε όσα περισσότερα πράγματα μπορείτε.

Πολιτιστικοί Σταθμοί: Το παλιό συναντά το νέο στο Νόβι Σαντ

Μια σειρά νέων χώρων για εκθέσεις και παραστάσεις έχουν ανοίξει στην πόλη, στο πλαίσιο του προγράμματος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας. Πολλοί βρίσκονται σε πανέμορφα, ανακαινισμένα κτίρια που έχουν μεγάλη αρχιτεκτονική και ιστορική αξία. Οι Πολιτιστικοί Σταθμοί είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να ανακαλύψετε το παρελθόν της πόλης αλλά και τη σύγχρονη κουλτούρα της.

**Πολιτιστικός Σταθμός Svilara: **Το παλιό βαφείο στην γειτονιά Αλμάσκι φιλοξενεί σήμερα εκθέσεις σύγχρονης τέχνης και φωτογραφικά αφιερώματα σε ένα ατμοσφαιρικό, βιομηχανικό περιβάλλον.

vladimir velickovic/vladimir velickovic
Πολιτιστικός Σταθμός Svilaravladimir velickovic/vladimir velickovic

Πολιτιστικός Σταθμός Egység: Εδώ γίνονται συναυλίες κλασικής μουσικής και εργαστήρια. Πρόκειται για ένα μεγάλο κάστρο του 19ου αιώνα, που ανακαινίστηκε και απέκτησε και πάλι ζωή.

Jelena Ivanovic
Πολιτιστικός Σταθμός EgysegJelena Ivanovic

Το Κάστρο Petrovaradin και άλλα αξιοθέατα: ανακαλύπτοντας το παρελθόν της πόλης

Η μεγάλη ιστορία του Νόβι Σαντ είναι εμφανής παντού στην πόλη. Στην Πλατεία Ελευθερίας στην παλιά πόλη, θα θαυμάσετε την αρχιτεκτονική του δημαρχείου και του καθολικού ναού του Αγίου Ονόματος της Μαρίας. Εδώ, υπάρχουν πολλά ακόμη εκπληκτικά κτίρια. Ας θέλετε να γνωρίσετε καλύτερα την ιστορία της πόλης, επισκεφτείτε ένα από τα ακόλουθα αξιοθέατα:

Danilo Krnjaić από Pixabay
Κάστρο ΠετροβαραντίνDanilo Krnjaić από Pixabay

**Το Κάστρο Πετροβαραντίν: **Το κάστρο της πόλης βρίσκεται στο επίκεντρο όλων των δραστηριοτήτων του Νόβι Σαντ για πολλούς αιώνες. Έχει μεγάλη ιστορία ως στρατιωτικό οχυρό, καθώς περιλαμβάνει…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο: gr.euronews.com

Από admin