Επεισόδια ξέσπασαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά την ολοκλήρωση της πορείας έξω από το υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης.

Ομάδα κουκουλοφόρων αποσπάστηκε από τον κύριο όγκο των διαδηλωτών και κατευθύνθηκε προς τις αστυνομικές δυνάμεις στο Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου.

Πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες απάντησαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Νωρίτερα, επεισόδια σημειώθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια των απεργιακών συγκεντρώσεων.

Αγνωστοι αποσπάστηκαν από τον κύριο όγκο της πορείας  που κινούνταν στην οδό Τσιμισκή, και ξεκίνησαν να προκαλούν φθορές σε καταστήματα.

Οι άγνωστοι έσπασαν τη βιτρίνα ενός κοσμηματοπωλείου ενώ προκάλεσαν φθορές και σε δύο υποκαταστήματα τραπεζών σε Τσιμισκή και Ίωνος Δραγούμη.

Έπειτα πυρπόλησαν και έναν κάδο, ωστόσο χάρη στην άμεση επέμβαση περιοίκων, η φωτιά έσβησε αμέσως.

Οκτώ προσαγωγές για τα επεισόδια

Όπως έγινε γνωστό, σε προσαγωγές ατόμων προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία μετά τα επεισόδια  που ξέσπασαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, οκτώ άτομα προσήχθησαν στην οδό Εγνατία. Αστυνομικοί της ομάδας “Δράση” έκρινε μία ομάδα ατόμων ύποπτη για συμμετοχή στα επεισόδια και επιχείρησαν να τα προσεγγίσουν.

Στη θέα των αστυνομικών τα άτομα επιχείρησαν να διαφύγουν. Κάποιοι από αυτούς, εισήλθαν σε κατάστημα ενδυμάτων με σκοπό να ξεφύγουν από τους αστυνομικούς.