ΟΜΑΔΑ ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ CHICAGO

«Αυτή είναι η πολιτική. Qw δεν ξέρουν γιατί το έκαναν. Οι αθλητές έχουν τίποτα άλλο να κάνουν, αλλά να παίζουν σπορ; Για εμάς η προσέγγιση δεν είναι λογική, «Gnomi Evros 

Η ιρανική ομάδα βόλεϊ που συμμετείχε στο σωματείο FIVB των ανδρών των βόλεϊ ανδρών στις Ηνωμένες Πολιτείες αναφέρθηκε ότι ανακλήθηκε για τέσσερις ώρες σε αεροδρόμιο του Σικάγου λίγο μετά την προσγείωση, σύμφωνα με κρατικά Ιρανικά ΜΜΕ Fars News.

Μετά από μια πτήση 30 ωρών, η ομάδα, σύμφωνα με την έκθεση, κρατήθηκε από τις αρχές επιβολής του νόμου κατά την άφιξη και προφανώς η ίδια μεταχείριση δείχθηκε στους Ιρανούς ανταγωνιστές του βόλεϊ πέρυσι κατά την άφιξή τους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Πώς μπορεί μια ομάδα όπως το Ιράν να αλλάξει ηπείρους μια φορά την εβδομάδα, ενώ ομάδες από τη Γαλλία, τη Βουλγαρία, τη Σερβία, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ και την Πολωνία ταξιδεύουν μόνο σε μία ή δύο ηπείρους; τα νέα μέλη της ομάδας δεν είναι σε θέση να αποκτήσουν αμερικανική ή ακόμα και ευρωπαϊκή θεώρηση; Δεν πρόκειται για αθλήματα «, δήλωσε ο προπονητής της ιρανικής εθνικής ομάδας βόλεϊ Igor Kolakovic.

Σύμφωνα με τον προπονητή, αφού η ομάδα κρατήθηκε από τις αρχές, μερικοί από τους παίκτες έπρεπε να απαντήσουν «χωρίς νόημα» στις ερωτήσεις που έφερε ο συνοριακός έλεγχος – προσθέτοντας ότι η πολωνική ομάδα ήταν σε θέση να εγκαταλείψει αμέσως το αεροδρόμιο » χαμόγελο στα πρόσωπά τους και καμία διατύπωση. «

Οι τάσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης αυξήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε επίσημα την πρόθεσή του στα τέλη του περασμένου μήνα να τερματίσει τις κυρώσεις σε οκτώ χώρες που συνεχίζουν να αγοράζουν ιρανικό πετρέλαιο, αυξάνοντας την εκστρατεία «μέγιστης πίεσης» των ΗΠΑ κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Έχουν ακουστεί απειλές και από τις δύο πλευρές και η στρατιωτική παρουσία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στον Περσικό Κόλπο και την Αραβική Θάλασσα έχει αυξηθεί σημαντικά τις τελευταίες εβδομάδες, ανταποκρινόμενη στις προειδοποιήσεις για ενδεχόμενες επιθέσεις του Ιράν σε σχέση με τα αμερικανικά συμφέροντα και θέσεις στη Μέση Ανατολή.

Για περισσότερες πολιτικές ειδήσεις και ενημερώσεις στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, ελέγξτε καθημερινά την ιστοσελίδα της Gnomi Evros.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here