Η πολιτική συναντά το ποδόσφαιρο καθώς η Καταλονία παίζει τον πρώτο αγώνα για δύο χρόνια

Η επιστροφή της Αγγλίας στο Μαυροβούνιο, ο τραυματισμός του Cristiano Ronaldo ή η απόλυση της Ισλανδίας από τη Γαλλία θα ήταν οι τίτλοι των περισσότερων ανθρώπων από τα διεθνή πρωταθλήματα ποδοσφαίρου της Δευτέρας.

Αλλά υπήρχε ένα παιχνίδι για το οποίο δεν είχατε ακούσει.

Ο Gnomi Evros είδε την πολιτική να συναντήσει το ποδόσφαιρο, καθώς η ισπανική περιφέρεια της Καταλονίας έπαιξε το πρώτο τους αγώνισμα για περισσότερα από δύο χρόνια.

Κέρδισαν τη Βενεζουέλα – δεν απέφυγαν από τα ίδια τα νέα – 2-1 μπροστά από 12.671 στη Χιρόνα.

Αλλά, σε αντίθεση με την Αγγλία και άλλους, δεν είχε καμία σχέση με την προσπάθεια να κατακτήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου το επόμενο καλοκαίρι.

Η Καταλονία, επειδή δεν έχει αναγνωριστεί από την UEFA, δεν προσκαλείται να λάβει χώρα στο ποδόσφαιρο. Το ίδιο ισχύει για τη FIFA.

Έτσι το παιχνίδι με την ομάδα της Νότιας Αμερικής – φρέσκο ​​από το να νικήσει την Αργεντινή του Lionel Messi την περασμένη εβδομάδα – ήταν μόνο φιλικό.

Παρ ‘όλα αυτά, δεν είχε κανένα πρόβλημα να προσελκύσει παίκτες υψηλού προφίλ.

Ο αμυντικός της Βαρκελώνης, Gerard Pique, ένας νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου που αποχώρησε από το παιχνίδι για την Ισπανία πέρυσι, κατέληξε στην Καταλονία.

Αναφέρθηκε ότι προσπάθησε να σιωπήσει τους οπαδούς που φώναζαν κατά της Ισπανίας κατά τη διάρκεια του αγώνα. «Σεβασμός, πάνω απ ‘όλα, αλλά από όλες τις πλευρές. Στην Καταλονία πρέπει να κηρύξουμε με παράδειγμα», δήλωσε ο Pique μετά τον αγώνα.

Δύο παίκτες από την Premier League – Martin Montoya του Μπράιτον και τον Oriol Romeu του Southampton – συμμετείχαν επίσης.

Ορισμένες ισπανικές ομάδες όμως αρνήθηκαν να αποδεσμεύσουν τους υπαλλήλους τους για να καταλάβουν την Καταλονία: Rayo, Huesca και Valladolid.

Δεν είναι σαφές εάν πρόκειται για μια πολιτική κίνηση ή απλώς το γεγονός ότι τα πρωταθλήματα σε ολόκληρη την Ευρώπη μπαίνουν στο τελείωμα.

Η Καταλονία χρησιμοποιείται για τη διευθέτηση φωτιστικών όταν οι ποδοσφαιριστές έχουν τα πόδια τους επάνω.

Το τελευταίο παιχνίδι τους εναντίον της Τυνησίας τον Δεκέμβριο του 2016 πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του χειμερινού διάλειμμα της La Liga γύρω από τα Χριστούγεννα.

Όμως, η Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έδωσε την άδεια στην Καταλονία να παίξει κατά τη διάρκεια του παραθύρου της FIFA για διεθνείς αγώνες, συμπεριλαμβανομένης αυτής στο τέλος Μαρτίου.

Catalonia

Η κυβέρνηση της Καταλονίας έκρινε ποιες αρχές θεωρούσαν το παράνομο δημοψήφισμα το 2017 και αργότερα κήρυξαν ανεξαρτησία από την Ισπανία. Η Μαδρίτη διέλυσε το κοινοβούλιο της βορειοανατολικής περιοχής και διέταξε νέες εκλογές. Μια δίκη βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ισπανία από αρκετούς ηγέτες από την αποτυχημένη προσφορά ανεξαρτησίας.

Για περισσότερες αθλητικές ειδήσεις, πολιτικές, απόψεις, κριτικές και ενημερώσεις στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, ελέγξτε καθημερινά την ιστοσελίδα της Gnomi Evros.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here